Beton naar hoogwaardig Beton - BnB

In het BnB-project worden geprefabriceerde bouwelementen ontwikkeld met een hoog gehalte (>30%) aan gerecycleerd bouw- en sloopafval. De bedoeling is om geavanceerde breek- en sorteertechnologie (microgolven) in te zetten om tot opgezuiverde grondstoffen te komen die kunnen worden ingezet als bindmiddel, vuller of granulaat voor prefab bouwelementen. Via een opschalingsstap wordt het ontwikkelde bouwmateriaal gebruikt om prefab beton bestand tegen agressieve omgevingen te produceren. Dit project wil bijdragen aan het bereiken van de EU recyclagedoelstelling voor bouw- en sloopafval van 70%. Specifiek wordt in dit project gekeken naar de recyclage van beton en het potentieel van microgolven voor de voorbehandeling van minerale reststromen.

Nieuws

2de Klankbordgroep-vergadering gehouden op 19/11/2020, ditmaal online

Bekijk de lijst van publicaties en presentaties uit het BnB project door verschillende partners

Toevoeging van gerecycleerd cement heeft verwaarloosbare of soms zelfs positieve impact op de mechanische eigenschappen van beton

Het team

Kunnen we betere scheidingstechnieken voor bouw- en sloopafval ontwikkelen die ons toelaten om beton te recycleren tot nieuw hoogwaardig beton? Wij zoeken het uit.

Hubert Rahier
Hubert Rahier
Prof.

Get in touch

Prof. Hubert Rahier

Project Manager
+32 494 12 99 63