Toepassingen

Wanneer we er in slagen de verschillende fracties van beton beter scheiden (zand, granulaten en cement) kunnen ze worden gebruikt in hoogwaardige toepassingen en een nieuwe, meer energie-efficiënte manier van betonrecycling.

 

Met het BnB-project willen we een modulaire installatie (proof-of-concept) ontwerpen en bouwen. Die integreert de onderzochte technologieën die het mogelijk moeten maken om de verwerking van betonafval in nieuwe hoogwaardige materialen op een grotere schaal te testen. De verwerking van deze materialen tot hoogwaardige betonelementen zal ook op grotere schaal worden getest. De beoogde eindproducten zijn hoogwaardige (versterkte) betonelementen en dunne (1-2 cm) structurele betonpanelen met innovatieve textielversterking. Daarnaast zal het project verschillende toepassingen demonstreren aan betonproducenten, recyclagebedrijven, aannemers en architecten.

 

Als u geïnteresseerd bent om,  samen met het BnB-projectteam, deze innovatieve technologieën mee vorm te geven en te vertalen naar commerciële toepassingen, willen we graag contact met u opnemen. Vul het contactformulier in. Wij nemen spoedig contact met u op!